(ВІДЕО) Мобільні вогневі групи прикордонників стоять на захисті українського неба та ефективно підсилюють ППО під час масштабних обстрілів

НАЗАД
09 листопада 2023 08:25

Жодна спровокована країною-терористкою повітряна тривога не обходиться без протидії з боку воїнів мобільних вогневих груп.

Такі підрозділи є і у Держприкордонслужби. Їхнє завдання – завадити ворогу здійснити чергову криваву атаку по цивільній інфраструктурі. Ці військові ефективно підсилюють протиповітряну оборону завдяки своїй маневреності. Практика застосування таких команд набула істотного поширення від самого початку війни, щоправда раніше вони мали дещо інший вигляд та забезпечення.

Зараз мобільні вогневі групи використовують у якості колісної бази адаптовані до бойових умов позашляховики, здебільшого пікапи, або ж бойові броньовані автомобілі. Завдяки цьому бійці мають можливість діставатися до важкодоступних позицій.

Прикордонники в мобільних вогневих групах постійно удосконалюються і навчаються користуватися сучасними комплексами протиповітряної оборони. Від їхньої успішної роботи залежать врятовані життя українців та збереження критичної інфраструктури.

-Мобільні вогневі групи прикордонників сформовані на різних напрямах, в тому числі на кордоні з країною-агресором, – заявив помічник Голови Державної прикордонної служби України – прессекретар Андрій Демченко. Ведеться постійна робота щодо збільшення їх кількості і проведення підготовки мобільних вогневих груп, – наголосив він. Як приклад ефективної роботи прикордонників, він назвав недавнє збиття прикордонниками двох безпілотників Shahed на Сумщині та зауважив, що протягом жовтня прикордонники знищили до десятка ворожих шахедів.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси